(116 млграм), кальцй (14 млграм), фосфор (11 млграм), залзо
що волод антисептичними властивостями. З мнеральних речовин калй
хнна лимонна (2,4 3,3%). Особлива роль належить бензойнй кислот,
кислоти (вд 2 до 5%) цукру (вд 3 до 4%). Основними кислотами яблучна,
антиоксидантв. Найважлившими компонентами журавлинного соку органчн
що мають цлющ властивост. Ягоди журавлини мстять дуже велику кльксть
що журавлина займа одне з перших мсць серед продуктв харчування,
трав яного чаю. Вчен дйшли висновку,
наш предки вддали належне плодам ц рослини, додаючи ягоди до складу
тому легко транспортувати на дуже велик вдстан. Ще в старовин
поляга в тому, що вона може довгий час збергатися в свжому вигляд,
мохових болотах, на сирих торф янистих мсцях. Дивовижна здатнсть журавлини
на смак кисла (з за вмсту лимонно кислоти). Стелеться журавлина на
рожевого кольору; х 4 (але бува 5). Плд ягода червоного кольору,
сидять в кутах листя. Пелюстки квток майже вльн, вдгнут назад,
вони дублюють кореневу систему рослини. Квточки на тоненьких нжках
на зиму. Ц листочки мають здатнсть вбирати дощову воду тим самим
стеблами. Листя дуже дрбне, вузьке, шкрясте, срблясте, яке не обпада
вдноситься до роду брусничник. Це невелик чагарники з тонкими, лежачими
Журавлина
Комментариев нет:
Отправить комментарий